Assetjament

Estudiantat de Ciències de la Salut forma adolescents contra el «bullying» a Lleida

Enguany seran 226 alumnes de dos centres de Lleida i un de la Granadella

per Redacció , 24 de febrer de 2017 a les 16:38 |
Imatge d'una de les sessions de l'any passat | UdL
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) de Lleida celebrarà del 27 de febrer al 6 de març diferents sessions formatives adreçades a adolescents de Lleida amb l'objectiu de conscienciar el jovent de la importància de la salut en tots els aspectes de la seva vida així com del respecte als drets humans.

Seran un total de 10 sessions al voltant de temàtiques com ara salut reproductiva, assetjament i també sensibilització sobre les persones refugiades. Hi participaran un total de 226 alumnes de 3r i 4t d'ESO així com de cicles formatius de l'Institut l'Olivera de la Granadella, i dels col·legis de Lleida, Santa Anna i Mirasan. La formació anirà a càrrec d'una vintena d'estudiants voluntaris dels graus de Medicina i Infermeria de la Universitat de Lleida, que han estat preparats per conduir les dinàmiques.


Les sessions amb adolescents, que es duen a terme des de fa tres anys a Lleida, s'emmarquen en programa ESCALA de l'AECS, basat en la metodologia Peer Education (educació d'igual a igual). Es pretén crear un espai de debat on els joves puguin desenvolupar-se emocionalment i reflexionar sobre la importància de tenir cura ells mateixos dels diversos aspectes de la seua salut, tot compartint experiències amb els estudiants de Ciències de la Salut.

 

Participació