Grip

El sindicats alerten de l'arribada de la grip aviària a Lleida si no es controlen les cigonyes

ASAJA demana al Govern un control exhaustiu d'aquestes aus després del cas registrat en una granja del Gironès

per Redacció, 24 de febrer de 2017 a les 10:37 |
Imatge de dues cigonyes | Domènec Llop
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha alertat d'una possible arribada de la grip aviària a les granges d'aus de les comarques lleidatanes després de la detecció del virus en una cigonya salvatge a Girona i de la propagació registrada en diferents països europeus.

Roqué assegura que "els productors avícoles estan preocupats per la situació, ja que un brot de la grip aviària suposaria pèrdues milionàries per al sector". En aquest sentit, el sindicalista exigeix a les autoritats "que s'extremin els controls sanitaris oportuns en aus migratòries salvatges, en especial, les cigonyes, una espècie molt abundant en les nostres comarques".


Alerta per un cas registrat en una granja del Gironès

​L'alerta d'ASAJA arriba després que el Departament d'Agricultura hagi confirmat un focus de grip aviària del subtipus H5N8 en una granja de recria d'ànecs a l'aire lliure a Sant Gregori, al Gironès, on han mort entre una vintena i quarantena d'animals per aquest virus des del cap de setmana.


Aquest és el primer focus de grip aviària en una explotació agrària a Catalunya des que va començar l'actual crisi a nivell europeu per diversos brots del virus, després de l'estiu, i el segon que es detecta en pocs dies, després que dimarts es trobés morta una cigonya salvatge al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. La principal hipòtesi és que els ànecs s'haurien contagiat a través d'aus salvatges migratòries. Les primeres mesures preventives han estat l'ordre de sacrifici dels 17.300 ànecs de la granja i la immobilització de les sis explotacions d'aviram que es troben un radi de tres quilòmetres.

 

Participació