Els robatoris als camps lleidatans van disminuir durant el 2016

Unió de Pagesos i Mossos d'Esquadra relacionen aquest descens a la col·laboració i l'intercanvi d'informació que mantenen ambdues parts

Redacció
24 de febrer del 2017
Actualitzat a les 0:50h
Imatge d'un camp
Imatge d'un camp | Domènec Llop
Unió de Pagesos i els Mossos d'Esquadra han constatat que el nombre de robatoris al camp va disminuir durant el 2016. Un dels motius al qual atribueixen aquest descens és la col·laboració que mantenen sindicat i el cos policial a les comarques de la plana de Lleida, i que han acordat renovar per aquest 2017. El treball conjunt contra els robatoris al camp consisteix, sobretot, en l'intercanvi constant d'informació entre ambdues parts: representants d'UP s'encarreguen d'informar els Mossos de qualsevol fet sospitós o delictiu i de trametre al cos la informació que arriba al sindicat d'altres pagesos.

Així, Unió de Pagesos assegura que la informació arriba a la policia, "quan d'una altra manera, per por a les represàlies o per la percepció que es perd el temps, a nivell particular no s'informaria o no es denunciarien els fets", segons asseguren des del sindicat agrari.
En la trobada, des d'Unió de Pagesos van tornar a emplaçar els Mossos a continuar la vigilància per seguir millorant la seguretat rural i a augmentar els controls als punts de venda. Per altra banda, l'organització recorda als pagesos la importància de tenir marcades i catalogades les pertinences, de cara a una possible identificació de material robat, i la importància de tramitar una denúncia.

La reunió també va servir per acordar un seguit de xerrades de prevenció, que oferiran conjuntament agents dels Mossos d'Esquadra i representants d'UP, dirigides als professionals agraris.