Salut

L'Associació de Mares i Pares vol que nutricionistes pediàtrics controlin el menú de les guarderies

La Fapac reclama que els menús no tinguin sal, sucre o tonyina

per Redacció, 23 de febrer de 2017 a les 15:54 |
Membres de la Fapac han registrat la petició | Fapac
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La delegació de Lleida de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ha lliurat aquest dijous a l'Ajuntament de Lleida un document en el qual exigeix participar en una comissió de seguiment dels menjadors de les guarderies municipals. La presidenta de la delegació de Lleida de la Fapac, Elisa Solé, i un dels vocals de la junta, Albert Font-Tarrés, han lliurat en el registre de l'Ajuntament el document perquè l'Ajuntament ho tingui en compte en l'adjudicació de l'empresa que oferirà el servei el proper any.

La Fapac reclama que els menús tinguin en compte la guia de recomanacions per a l'alimentació de la primera infància fins als tres anys de l'Agència de Salut Pública, amb menjars que no tinguin, entre d'altres productes, sal, sucre, mel, melmelades, cacau, embotits, tonyina o formatges poc curats.


Els pares exigeixen també que els menús siguin supervisats per un professional especialitzat en nutrició pediàtrica de la franja d'edat entre quatre mesos i tres anys i respectar els ritmes en la introducció d'aliments a partir dels sis mesos, facilitant la possibilitat de complementar-ho amb llet materna o adaptada.

El document contempla també que en la licitació puntuï, entre altres aspectes, la incorporació d'aliments de producció ecològica, de productes de proximitat i que l'empresa adjudicatària lliuri a la comissió de seguiment els menús amb mes i mitjà d'antelació, incloent les fitxes de l'origen dels productes.

 

Participació