Pau Donés: «M'han dit que només hi ha un 20% de possibilitats que visqui d'aquí 5 anys»

El cantant explica totes les dificultats per les que està passant en una entrevista a la revista "XL Semanal"

Pau Donés, a la portada de la revista «XL Semanal»
Pau Donés, a la portada de la revista «XL Semanal» | XL Semanal
Redacció
22 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:33h

El cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, va confessar fa unes setmanes que havia recaigut del càncer de còlon en un article al seu blog. Ara, ha concedit una entrevista a la revista XL Semanal, en la qual explica que "els metges han dit que només hi ha un 20 per cent de possibilitats que visqui més de cinc anys. Doncs ja en són 20!", mentre afegeix, amb l'optimisme que el caracteritza: "I jo vull ser un d'aquests. M'agradaria no pensar en el càncer ni en què dintre de cinc anys ja no estaré aquí. Vull viure'n 20 més".

També relata com va començar tot el 2015, quan tornava d'una gira pels Estats Units i com, encara que sembli paradoxal, el càncer l'ha fet feliç perquè, diu: "M'estava perdent moltes coses de la vida". "Per mi, el càncer és molt poc important i no m'arruïnarà la vida; en tot cas, em matarà. Jo sé que el càncer em matarà un dia i, quan això passi, ja està; però mentre estigui viu, m'interessa molt poc", apunta.

Més enllà, reflexiona sobre com és ara la seva vida i els moments que l'han marcat tant ara com en el passat, la relació amb la seva filla Sara i com intenta gaudir de tots els moments que poden compartir, a més dels nous projectes que té al cap sense pensar en la mort.

"No em curaré mai"

​El cantant va assegurar a finals d'any a la fira Slow Food de Balaguer que es cuidava la seva malaltia amb plantes tot i saber que mai no podria eliminar del tot el càncer del seu cos degut a les característiques dels seus oncògens. Donés va explicar que la seva estratègia per evitar que el càncer reaparegués es basava en combinar les dues disciplines, la de l'hort i de l'hospital, alhora que va destacar el canvi d'alimentació que ha dut a la pràctica. "Intento fer una dieta alcalina, menjo molta hortalissa i he eliminat el sucre i la farina refinada".