La presó de Lleida rebrà un centenar d'interns arran del tancament de la Model

El tancament del mític centre de Barcelona es produirà el proper mes de juny

Redacció
21 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:16h
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida | Arxiu
El centre penitenciari de Ponent rebrà un centenar d'interns arran del tancament de la presó Model, que quedarà fora de servei el proper mes de juny. El Departament de Justícia té previst iniciar el trasllat dels interns que hi ha al mític centre barceloní aquesta setmana, de manera que hi haurà un moviment de presoners d'acord amb el seu arrelament territorial.

D'aquesta manera, l'executiu català preveu que el nombre de reclusos arribara als 665 a Lleida, un augment que anirà també anirà acompanyat de la plantilla de funcionaris, que podria incrementar-se en 40 treballadors. Per dur a terme aquests canvis, la Generalitat preveu destinar 3,5 milions per fer reformes a la presó i al Centre Obert.

​Aquest augment dels interns suposarà una millora al Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que no pot fer front a les comandes d'empreses que arriben a causa del baix nombre de treballadors. En els darrers mesos, el centre ha hagut de tancar una nau i convertir-la en un magatzem, un fet que contrasta amb la saturació de presoners que hi ha altres presons catalanes. Per aquest motiu, el sindicats han indicat en les darreres setmanes que l'augment de reclusos a Ponent seria beneficiós pel centre, si bé han indicat que aquest increment han de comportar, com així es contempla, un augment del funcionariat.