Neix «Lleida pels refugiats», la plataforma de sensibilització sobre l'acollida

El col·lectiu aplega voluntaris que han estat en diversos camps de refugiats a Grècia i properament organitzarà un concert a Lleida per difondre la causa

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:54h
La plataforma s'ha presentat aquest dilluns
La plataforma s'ha presentat aquest dilluns | ACN
Davant l'emergència humanitària que es viu a les fronteres d'Europa i al pràctica ''inexistent'' resposta per part de les institucions vers aquesta situació, ha nascut la plataforma "Lleida pels Refugiats". La conformen un grup de persones entre les quals s'hi troben voluntaris que han estat en diversos camps de refugiats a Grècia i a partir d'ara treballaran des de la capital del Segrià per "sensibilitzar" sobre la crisi dels refugiats a través de xerrades.

També s'organitzaran activitats per col·laborar des de Lleida al finançament de projectes a desenvolupar in situ als camps de refugiats. En aquest sentit, el proper 4 de març està previst que tingui lloc un concert a la plaça Sant Joan de Lleida i un altre a la Sala 'La Boite'. La Plataforma també s'ha creat perquè Lleida estigui preparada per acollir refugiats "amb tota la dignitat i tots els drets" quan arribi el moment.

"Lleida pels Refugiats" vol col·laborar finançant projectes per a desenvolupar in situ als camps de refugiats. Són projectes que porten a terme petites ONG amb les que estan en contacte perquè coneixen a voluntaris que han estat amb lleidatans als camps de refugiats. En aquest sentit, posen com a exemple el d'una cuina mòbil que donarà menjar a 2.000 persones la del 'Habibi Center' per adolescents refugiats.

Per aquest motiu, s'han engegat diferents campanyes com la recollida de material d'hivern en la que han participat una desena de centres educatius on s'han recollit 600 caixes de roba que, en aquests moments, s'estan enviant a camps de Tessalònica.