Marc Márquez, Premi Internacional «Ciutat de Lleida»

La Paeria guardona el pilot de Cervera per la seva trajectòria en el món del motociclisme

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:59h
Marc Márquez, aquest dilluns a la Paeria
Marc Márquez, aquest dilluns a la Paeria | Paeria
L’Ajuntament de Lleida ha lliurat el VIII Premi Internacional "Ciutat de Lleida" al pilot de Cervera, Marc Márquez, en l’acte que ha presidit el paer en cap, Àngel Ros, al Saló de Sessions de la Paeria. Ros ha lliurat el guardó al cinc vegades campió del món, en reconeixement a la seva trajectòria professional, pels valors que tramet com a persona i per portar el nom de Lleida arreu.

Ros ha destacat la humanitat, els valors i el compromís de Márquez i ha assegurat que "és un gran ambaixador de les terres de Lleida", afegint que personalitza els esportistes d’elit en els quals s’emmirallen infants i joves. Ros ha fet referència al reportatge del The New York Times, en què es parlava de les vacances del pilot a Cervera i la gran importància de les seves arrels, la terra, la família i el compromís amb el motociclisme. 

En el seu parlament, Ros ha citat un dels grans campions de la història del motociclisme, Mike Doohan, quan va guanyar el premi Laureus com a millor esportista revelació (2013). Doohan va assegurar que aconseguiria relegar a tots els mites del motociclisme, ell mateix, Giácomo Agostini i Valentino Rossi.

Marc Márquez ha assegurat que és un honor rebre aquest reconeixement lleidatà, perquè és l’entorn on ha nascut, ha passat la seva infància i on viu. El pilot cerverí, que s’ha emocionat amb el vídeo que s’ha projectat on hi sortia persones vinculades al seu entorn, ha insistit una vegada més en el paper decisiu que té la família i la gent propera a ell, perquè aquest esport "no és tan individual com sembla". Márquez ha manifestat que espera seguir amb l’ambició i les ganes del primer dia per "créixer com a esportista i com a persona".