Un nou terratrèmol de 3,3 graus sacseja l’Alt Urgell sense causar danys

Aquest és el quart sisme que es produeix a la zona des de diumenge a la matinada

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:59h
Imatge de Noves de Segre
Imatge de Noves de Segre | Panoramio
Un terratrèmol de 3,3 graus a l’escala de Richter ha tornat a sacsejar aquest dilluns l’Alt Urgell, segons ha informat Protecció Civil. El sisme s’ha produït a les 12.09h amb epicentre a les Noves de Segre (Les Valls d’Aguilar), a l’Alt Urgell, segons les dades facilitades per l’Institut Cartogràfic i Geològic. El terratrèmol s'ha produït en superfície i no es té constància de danys personals ni materials.

Protecció Civil ha activat la prealerta del Pla Sismicat arran d’aquest terratrèmol, el quart que es produeix a la zona des de diumenge a la matinada. Aquest matí ja hi ha hagut un sisme de 2,2 a la mateixa zona, a Noves de Segre, i aquest diumenge n’hi va haver dos més, poc després de les dotze del migdia de magnitud 2,8 a la mateixa zona i un altre a la matinada de dissabte a diumenge de 2,5, també a la mateixa zona, Cap d’aquests tampoc va produir danys, segons l’Institut Cartogràfic i Geològic.

Respecte a aquest darrer terratrèmol de dilluns, s’ha estat percebut a algunes poblacions de la zona com les Valls d’Aguilar i el telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut la trucada d’un ciutadà informant que l’havia percebut a Ribera d’Urgellet. Protecció Civil ha contactat amb els municipis de les Valls d’Aguilar, Ribera d’Urgellet, Organyà i la Seu d’Urgell i no es té constància que hagi causat danys personals ni materials.