Els sindicats reclamen mesures a Interior per frenar l'onada de robatoris a l'Horta

En els darrers dies s'ha robat 61 arbres | JARC demana més controls als punts de compravenda

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:15h
Imatge d'un camp amb desenes d'arbres robats
Imatge d'un camp amb desenes d'arbres robats | JARC
L'organització agrària JARC-COAG reclama a la Conselleria d'Interior mesures concretes per disminuir els robatoris a les explotacions agràries. Després del darrer furt de 61 arbres fruiters a l'Horta de Lleida, l'entitat torna a demanar que hi hagi més controls als punts de compravenda per dificultar que els lladres puguin comercialitzar fàcilment el material sostret. 
Davant d'aquesta situació, el president de JARC-COAG Lleida comenta la importància que hi hagi també "més control policial a les explotacions agràries i s'incrementi la dotació d'agents de Mossos d'Esquadra".
 
Els representants de JARC-COAG Lleida faran arribar aquestes peticions en una reunió, que es celebrarà properament, amb l'Intendent dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Ponent, Xavier Monclús.
 
Inversió en càmeres de videovigilància

 
En cas que no es pugui incrementar el nombre d'efectius de Mossos d'Esquadra, l'organització sol·licitarà a Interior que inverteixi en la instal·lació de càmeres de videovigilància en les zones on hi ha menys presència policial.
 
Aquest darrer robatori, que es produeixen en un moment en què els pagesos acaben de plantar els arbres fruiters, s'afegeixen als d'ametlles, maquinària, metall o pales de reg que han suportat els productors en el darrer any.