La Paeria defensa el bilingüisme perquè Lleida «és una societat moderna»

Montse Parra acusa la Plataforma per la Llengua de voler "destruir i desgastar"

18 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:36h
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra
La regidora de Cultura de Lleida, Montse Parra | Àlvar Llobet
La regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, ha respost les acusacions de la Plataforma per la Llengua, que en un comunicat ha carregat contra el pacte entre PSC i C's sobre el castellà al web del consistori.

L'edil ha assegurat que el que s'implementa a la capital del Segrià ja es fa en altres ciutats com Barcelona o Girona, alhora que ha dit que les societats modernes són multilingües. "El multilingüisme és una font de noves oportunitats", ha dit Parra, que ha acusat la Plataforma per la Llengua de voler "destruir i desgastar".

"Diuen que la llengua no es toca. Potser que comencin vostès a deixar d'utilitzar-la i de tocar-la per destruir, criticar i desgastar. I, sobretot, deixin de tergiversar i d'explicar coses que no són", ha dit la regidora, que ha recordat que el que farà la Paeria és, simplement, "donar compliment a l’article 6 del Reglament de l’Ús de la Llengua Catalana de l’Ajuntament de Lleida. No eliminem el català, com ens acusa la Plataforma per la Llengua, sinó que facilitem als lleidatans que ho vulguin els impresos en castellà i no ens neguem a fer-ho en cap altra llengua".