La Segarra estrenarà 17 noves línies d'autobús que uniran el centenar de pobles

Els nous serveis, integrats al sistema tarifari de l'ATM de Lleida, estaran basats en un sistema a la demanda i en l'aprofitament de les places lliures de les línies escolars

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:08h
Aquest divendres s'han presentat les noves línies
Aquest divendres s'han presentat les noves línies | Territori i Sostenibilitat
El Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en servei dilluns que ve 17 noves línies de transport públic de la Segarra multiplicant així l'oferta actual per 14, en el nombre d'expedicions i arribant al centenar de nuclis de població que hi ha a la comarca. Les noves rutes, que funcionaran de dilluns a divendres i estaran integrades al sistema tarifari de l'ATM de l'Àrea de Lleida, estan basades en un sistema a la demanda i en l'aprofitament de places lliures de serveis escolars.

La Segarra té unes característiques de densitat i dispersió territorial que són molt favorables a la implantació d'aquest tipus de serveis. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, el director general de Transport i Mobilitat, Pere Padrosa, i la directora dels serveis territorials del Departament a Lleida, Dolors Tella, han presentat l'oferta aquest divendres.
 
Pel que fa al transport a la demanda, la persona que necessita desplaçar-se en transport públic ha de contactar el dia abans a l'operador per tal que el bus s'aturi a la parada prevista. El sistema de transport públic a la demanda arribarà als nucli de població que actualment no compten amb aquest servei.

Pel que fa a l'aprofitament del transport escolar, es posen a disposició del públic en general les places no ocupades per escolars i estudiants d'ensenyament obligatori. Aquests serveis es presten de manera fixa tots els dies lectius. Fora del curs escolar, es podran fer servir els mateixos serveis, de dilluns a divendres, prèvia demanda.

Per efectuar la demanda del servei a l'empresa Cots Alsina s'ha posat a disposició el telèfon 973 53 21 27 i també es pot fer la sol·licitud a través del correu electrònic i de whatsapp.

Les noves línies entraran a formar part del sistema tarifari integrat de l'ATM de l'Àrea de Lleida, fet que permetrà els usuaris gaudir d'un estalvi important sobre el preu del bitllet senzill i beneficar-se de la intermodalitat a d'altres línies de bus o al servei de Rodalies, amb la possibilitat de realitzar fins a tres transbordaments gratuïts.

Els títols ATM es podran adquirir i recarregar als punts de recàrrega que hi ha a la comarca, principalment quioscos, estancs i supermercats Plusfresc. També es podran comprar al Centre d'Atenció al Client instal·lat a l'Ajuntament de Cervera.

Totes aquestes mesures estan incloses en l'Estudi de millora del transport públic de la Segarra, elaborat pel Departament de Territori i Sostenibilitat en coordinació amb l'ATM de Lleida i la col·laboració dels municipis de la comarca, el Consell Comarcal, dels operadors i d'altres agents del territori.