La Plataforma per la Llengua acusa Àngel Ros de vendre el català a canvi de la «cadira»

L'entitat lamenta que l'alcalde de Lleida posi en risc la promoció del català amb el seu pacte amb C's

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:09h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Àlvar Llobet
La Plataforma per la Llengua ha acusat aquest divendres l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, de "posar en risc la promoció del català", amb el pacte que ha fet el seu executiu amb C's per fer possible que tots els tràmits del web es puguin descarregar en castellà. 

Des de la Plataforma per la Llengua lamenten que, "un cop més", Àngel Ros incompleixi el seu compromís de defensa de la llengua catalana que va manifestar durant una reunió amb l'ONG del català fa un any i que, a canvi de "mantenir la cadira", posi en risc la promoció del català com a llengua d'ús habitual a l'administració. Consideren que a Lleida, en el darrer any, "assistim a un seguit de despropòsits que tenen el català com a víctima d'un pacte polític per assegurar el govern municipal". 

L'ONG del català constata que, amb aquest acord, Àngel Ros es vol assegurar la governabilitat pactant accions que fan recular el català. D'aquesta manera, considera la Plataforma, el govern de la Paeria provoca un debat inexistent entre la ciutadania, com també ho constata el Síndic de Greuges, recorden, que, fa uns dies, en la presentació del seu informe a la capital del Segrià, assegurava que pràcticament no existeixen queixes en matèria lingüística dels ciutadans i davant Ros afirmava que "tenim un tresor de convivència lingüística que hauríem de saber preservar".