La Guàrdia Civil denuncia irregularitats en obres de l'AVE a Lleida

Quatre constructores van subornar alts directius d'Adif per les obres de l'AVE a Barcelona, segons publica “El Periódico”

Imatge de l'entrada de l'estació de Lleida
Imatge de l'entrada de l'estació de Lleida | Àlvar Llobet
Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:37h
La Guàrdia Civil ha detectat irregularitats en obres d'AVE a l'estació de Lleida i suborn de quatre constructores de l'AVE a Barcelona a alts càrrecs d'Adif, segons un informe al qual ha tingut accés El Periódico. Els directius van ser obsequiats amb viatges, regals, cotxes de gamma alta, gasolina i reformes en domicilis particulars. El frau s'ha estès a altres obres de l'alta velocitat a l'Estat, com també apunta El País.

La principal empresa investigada a Barcelona és Corsan-Corviam, amb la qual col·laboraven dues consultories d’enginyeria. Els agents de la Guàrdia Civil han analitzat els suports informàtics i els telèfons intervinguts en els registres practicats el maig del 2014.

La Guàrdia Civil creu que la malversació de fons va generar un “sobrepreu” en el cost final de les obres. “El presumpte frau es va portar a terme mitjançant 'la inclusió de mesuraments falsos incrementats' en les certificacions d’obra i, 'molt especialment', en la liquidació final. S’han trobat documents en els quals es concreten les suposades manipulacions”, apunta el rotatiu.

L'informe està en mans de la jutge de Barcelona Silvia López Mejías, que investiga la presumpta malversació de fons públics i suborn en la construcció de la plataforma de l’AVE del tram La Sagrera-Nus de la Trinitat.