Reclamen una solució per una dona de la Mariola amb cinc fills que serà desnonada

El col·lectiu Mariola en Moviment havia ocupat un altre habitatge per a aquesta família però quan hi anaven a entrar la policia els ho ha impedit

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:50h
Els veïns de la Mariola que han ocupat els pisos
Els veïns de la Mariola que han ocupat els pisos | ACN
El col·lectiu Mariola en Moviment exigeix solucions "urgents" per a una veïna d'aquest barri de la ciutat de Lleida, Maria Escudero, que resideix amb els seus cinc fills i també amb la seva mare, que està malalta. Aquest dijous finalitzava el termini que tenia per deixar -per una ordre de desnonament- el pis on vivia fins ara, després de no poder fer front durant els darrers sis mesos al pagament dels 290 euros que pagava mensualment de lloguer a la propietària de l'immoble a través d'una agència.

La Maria rebutja la solució que li han donat des de l'Ajuntament de Lleida i que passaria per traslladar-se temporalment al pis d'acollida de l'associació la Dona Samaritana, destinat a dones víctimes de violència de gènere –que no és el cas de la Maria-, ja que en aquest recurs assistencial no hi podria anar el seu fill gran, de 14 anys, cosa que no accepta. Per aquest motiu, Mariola en Moviment havia okupat fa uns dies un pis deshabitat al mateix barri lleidatà, propietat d'un banc, perquè s'hi pogués instal·lar la família però quan aquest dijous han intentat accedir-hi agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra els ho han impedit, arran de l'avís d'uns veïns del mateix edifici.

Escudero no sap si ara podrà acabar entrant a aquest altre pis quan dilluns hagi de deixar definitivament el que vivia fins ara. Des del col·ectiu, però, s'han compromès a donar-li una solució -i no descarten tornar a obrir el pis on no han pogut accedir- mentre no en rebi una de definitiva per part dels serveis socials de la Paeria, que permeti a la Maria poder viure amb tots els seus cinc fills i no s'hagi de veure al carrer, segons han explicat des d'aquest col·lectiu.

Tot i això, des de Mariola en Moviment han remarcat que el desembre passat es van reunir amb el regidor de Polítiques per als drets de les persones de la Paeria, Xavier Rodamilans, per exposar-li una tretzena de casos de famílies amb pocs recursos que no poder pagar la hipoteca o el lloguer del pis on viuen, un dels quals el de la Maria Escudero. Des del col·lectiu asseguren que l'únic cas d'aquests al qual no es va poder donar una solució definitiva va ser el de la Maria "perquè és un pis de lloguer i diuen que no s'hi pot fer res", cosa que neguen des de Mariola en Moviment.