El MNAC cedeix a l'Espai Macià de les Borges una fotografia gegant de l'expresident

La imatge, que té un gran valor històric i artístic, ha estat exposada en diferents ocasions al Palau de la Generalitat

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:35h
Part del quadre de Francesc Macià
Part del quadre de Francesc Macià | MNAC
L'Espai Macià de les Borges ha incorporat una fotografia en grans dimensions de l'expresident de la Generalitat, Francesc Macià. La imatge, d'1,80 metres d'alçada aproximadament, ha estat cedida pel Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) després que la besnéta Macià, Teresa Pi-Sunyer, sol·licités aquest traspàs en creure que el centre borgenc era el lloc més adient per acollir la imatge.

La fotografia té un gran valor històric i també artístic, ja que ha estat exposada en diferents ocasions al Palau de la Generalitat. Actualment es troba en molt bon estat de conservació, ha estat restaurada fa poc, i està subjectada amb un suport de fusta. Amb aquesta nova adquisició, l'Espai Macià augmenta la col·lecció d'elements que permeten als visitants conèixer la història vital i política d'una de les figures polítiques més carismàtiques de la història de Catalunya.
 
Cal recordar que la besnéta de l'expresident Macià, Teresa Pi-Sunyer, va fer recentment una donació al centre d'interpretació de les Borges Blanques en nom de la seva mare, Maria Teresa Peyrí, qui havia estat en contacte amb l'Espai Macià perquè tenia la intenció de fer aquesta donació per homenatjar el seu avi, a causa del fort vincle familiar que Francesc Macià tenia amb la capital de les Garrigues, però malauradament va morir i la besnéta va voler complir amb la voluntat de la seva mare.

D'aquesta manera, l'Espai Macià va rebre una donació amb una important secció bibliogràfica de la biblioteca personal de Francesc Macià i amb diferents objectes personals de l'expresident, a la qual faltava incorporar la fotografia del MNAC. La regidora de Patrimoni i Equipaments Culturals de l'Ajuntament de les Borges Blanques, Maria Fusté, s'ha mostrat "molt agraïda per aquest donatiu que permet seguir augmentant l'important fons documental vinculat al president Macià que es conserva a la capital de les Garrigues".
 

El quadre que ha estat cedit a l'Espai Macià Foto: Espai Macià