La Fundació Amancio Ortega beca un jove de Sort per estudiar al Canadà

Max Gasia Tost, de l'Institut Hug Roger III, cursarà 1r de batxillerat a la ciutat de Calgary

16 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:48h
Max Gasia Tost, aquest dijous, a l'Institut Hug Roger III de Sort
Max Gasia Tost, aquest dijous, a l'Institut Hug Roger III de Sort | Max Gasia
La Fundació Amancio Ortega ha seleccionat 500 alumnes de 4t d'ESO d'arreu de l'estat per estudiar 1r de batxillerat al Canadà i els Estats Units el pròxim curs dins el seu programa de beques. Entre els estudiants becats només n'hi ha tres de lleidatans, i un d'ells és Max Gasia Tost, un jove pallarès que estudia a l'Institut Hug Roger III de Sort i que farà el primer curs de batxillerat a la ciutat de Calgary, al Canadà.
 

Max Gasia Tost, aquest dijous, a l'Institut Hug Roger III de Sort. Foto: Max Gasia


Segons explica la fundació en un comunicat, fins a 9.300 sol·licitants de tot l'estat espanyol han participat en el procés de selecció, que ha exigit tant el compliment d'un seguit de requisits acadèmics -una nota mitjana mínima de 7 a 3r d'ESO i una nota mínima de 8 en l'assignatura d'anglès- com la realització de proves escrites i orals en llengua anglesa.

La beca que rebrà el jove de Sort cobreix el cent per cent del cost d'un any escolar al Canadà, i inclou el viatge, l'escolarització, l'allotjament i la manutenció en una família local, l'assegurança mèdica i d'accidents i el seguiment durant els deu mesos que passarà a l'estranger. Gasia creuarà l'Atlàntic a finals d'agost per començar les classes el 5 de setembre.