L'Animac presenta la seva nova edició amb el director dels «Rugrats» com a estrella

El certamen, que se celebrarà a Lleida del 2 al 5 de març, comptarà artistes internacionals com ara els directors Igor Kovalyov i Michael Dudok de Wit, entre altres

Redacció
15 de febrer del 2017
Actualitzat a les 23:19h
Imatge dels Rugrats
Imatge dels Rugrats


La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, Animac, que organitza l'Ajuntament de Lleida, arriba aquest any a la seva 21a edició. La capital del Segrià acollirà del 2 al 5 de març quatre jornades intenses de projeccions, conferències, tallers i altres activitats especials que tindran lloc a les seus habituals del festival, la Llotja i CaixaForum Lleida, i al centre de producció audiovisual Magical Media, on s'hi faran tallers educatius.

La mostra, que enguany porta per lema "Contra el Vent", programarà 7 llargmetratges, 200 curtmetratges i altres peces animades i tindrà una important presència de professionals referents en el món de l'animació, que exposaran les seves experiències i obres. En aquest sentit, destaquen artistes d'àmbit internacional com ara els directors Igor Kovalyov, convidat especial d'aquesta edició d'Animac, i Michael Dudok de Wit. També es projectaran dos llargmetratges nominats als Oscar com són 'Mi vida como un calabacín' i 'La tortuga roja' i es comptarà amb la presència dels creadors de les animacions de la guardonada 'Un monstruo viene a verme', guanyador de dos premis Goya.

Segons ha destacat durant la presentació del certamen a Lleida la directora d'Animac, Carolina López, "convertir les dificultats en art esdevé una idea poderosa per a molts creadors, quelcom que també és present en moltes de les pel·lícules animades que conformen la edició d'enguany". "La idea de l'art com a alquímia, capaç de transformar la dissort en poesia i ajudar a entendre el món i a entendre'ns entre nosaltres, fa pensar en una de les seves funcions més importants", ha afirmat.

Per aquest motiu, el convidat especial de la 21a edició d'Animac serà Igor Kovalyov, una de les figures més destacades de l'animació post-soviètica. Precisament la seva obra va arribar al gran públic a través de sèries produïdes per Klasky Csupo com ara Rugrats: aventures en bolquers, Ahh!!! Monstruos i Duckman, així com el seu primer llargmetratge 'Rugrats: aventures en bolquers. La pel·lícula' (1998), basat en la popular sèrie i que va ser el primer film no comunitari doblat al català. Però sobretot Animac celebrarà amb una masterclass i una completa retrospectiva els seus curtmetratges per a adults, veritables joies animades que han convertit el certamen lleidatà també en una referència internacional en circuits culturals.

Jordi Amorós, premi a la trajectòria

La inauguració oficial d'Animac 2017 es farà el dijous dia 2 de març a les 20.30 hores a la Llotja de Lleida serà un cop més un plat especial ja que comptarà amb la projecció d'una selecció de curts representatius de l'edició, més una actuació sorpresa. Per primer cop el mateix dijous nit, després de l'acte d'obertura de la mostra, es projectarà el llargmetratge Historias de amor y masacre de Jordi Amorós (JA), que rebrà el Premi Trajectòria el darrer dia del festival.