Presons

La manca d'interns a la presó de Lleida obliga a reduir la feina del centre de reinserció

Els sindicats asseguren que es necessiten més treballadors per cobrir amb les comandes

per Redacció, 14 de febrer de 2017 a les 17:03 |
Imatge de l'exterior de la presó de Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La manca d'interns al Centre Penitenciari de Ponent està generant problemes al Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que no pot fer front a les comandes d'empreses que arriben a causa del baix nombre de treballadors. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, el centre ha hagut de tancar una nau i convertir-la en un magatzem, un fet que contrasta amb la saturació de presoners que hi ha altres presons catalanes.

Davant d'aquesta situació, el portaveu de la Central Sindical Independent i de Funcionaris, Modesto Berciano, ha indicat a l'emissora que es necessiten més treballadors per cobrir amb garanties la feina que s'encarrega, un fet que actualment no es pot assegurar atès que la presó de Lleida té un 70% d'interns en relació a la seva capacitat.


​En aquest sentit, es preveu que el centre lleidatà aculli en els propers mesos més presoners a causa del tancament de la presó model de Barcelona, previst per aquest estiu. Segons els sindicats, la presó de Ponent és la que té les millors condicions de tots els centres penitenciaris de Catalunya. 

Des d'UGT es considera que es podria augmentar el nombre de reclusos en un nombre de 200, tot i que alerta que s'ha d'evitar arribar a nivells de fa tres anys, quan la presó lleidatana va arribar a acollir 1.100 reclusos, en unes condicions que no eren les òptimes, assegura, perquè en moltes cel·les hi convivien tres reclusos.


El nombre d'interns de la presó de Lleida ha anat reduint-se notablement en els darrers anys. Si el 2007 s'hi van registrar un total de 1.104 presos, aquesta xifra ha baixat fins als 714 que hi ha ara mateix al centre penitenciari de Ponent segons les dades del Departament de Justícia de la Generalitat, el que suposa un 35% menys de persones internades.

 

Participació