El PSC denuncia «irregularitats» en la contractació del director dels hospitals del Pallars i de la Seu

Els socialistes demanen suspendre el procés de contractació després de registrar una bateria de preguntes al Parlament

14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 11:08h
Entrada principal de l'Hospital del Pallars, situat a Tremp
Entrada principal de l'Hospital del Pallars, situat a Tremp | PSC
El grup del PSC al Parlament de Catalunya ha registrat una bateria de preguntes sobre la contractació d'un director compartit entre la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell i l'Hospital del Pallars de Tremp, amb l'objectiu d'aturar un procés que, segons asseguren, no ha estat aprovat pel Consell d'Administració de l'Hospital del Pallars. Els socialistes demanen també que el Servei Català de la Salut es pronunciï. 

El Partit Socialista, a més, considera que la decisió suposaria "un perjudici més en la qualitat assistencial dels dos centres". Els grups municipals Compromís per Tremp i Compromís per la Seu defensen que "cal tenir en compte factors com la distància entres els dos municipis i que mai els dos hospitals, amb propietaris i realitats jurídiques diferents, han compartit serveis de forma estable".

Els dos grups municipals consideren que la convocatòria "presenta un seguit d'irregularitats i indefinicions que requereixen resposta per part del Govern". Per aquest motiu, el diputat del PSC per Lleida, Alt Pirineu i Aran al Parlament, Òscar Ordeig, ha demanat que s'aturi aquest concurs públic. Compromís per Tremp ja va denunciar aquesta situació la setmana passada.

Xarxa d'Hospitals de l'Alt Pirineu

La convocatòria de la contractació conjunta d'aquest lloc de direcció s'emmarca en la iniciativa d'establir una Xarxa d'Hospitals de l'Alt Pirineu sota el patrocini del Departament de Salut i del Servei Català de la Salut, encara que han anunciat que els dos hospitals mantindran el propi caràcter jurídic i la plena autoritat dels seus òrgans de govern.

L'objectiu, segons van indicar en el document de les bases de selecció, és "construir col·laboracions en xarxa per enfortir i consolidar els serveis assistencials hospitalaris de les comarques de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà".