Sant Guim vol deixar de ser un municipi lleidatà en la distribució de vegueries

L'alcalde de la localitat, Francesc Lluch, assegura que està disposat a fer una consulta per decidir si els veïns volen passar a la Catalunya Central

Redacció
12 de febrer del 2017
Actualitzat a la 1:42h
Imatge de Sant Guim de Freixenet
Imatge de Sant Guim de Freixenet | Pobles Catalunya
El municipi de Sant Guim de Freixenet vol deixar la comarca de la Segarra i unir-se a l'Alta Anoia, un projecte de nova comarca que es defensa des de fa dues dècades. L'alcalde de la localitat, Francesc Lluch, assegura que aquesta voluntat és una qüestió pràctica atenent que els veïns de Sant Guim tenen com a referència la comarca de l'Anoia, que ofereix la majoria de serveis.

En aquest sentit, Lluch assegura​ que la ciutat de Lleida queda a una hora de camí, mentre que Igualada només a 25 minuts, motiu pel qual considera que San Guim de Freixenet té un vincle natural amb la Catalunya Central més que amb Lleida.

Segons Segre, l'alcalde considera que la proposició de llei per incorporar la vegueria del Penedès que s'ha aprovat aquesta setmana al Parlament, a la qual s'hi incorporaria l'Anoia, obriria la porta a la creació de la nova comarca. Lluch no descarta impulsar una consulta per tal que els veïns votin sobre la pertinença a la vegueria de Lleida, amb la Segarra, o a la de la Catalunya Central amb la de l'Alta Anoia.