Un intern de la presó Model agredeix dos funcionaris per no anar a Lleida

L'home ha estat tancat en una cel·la d'aïllament

Imatge de la presó Model
Imatge de la presó Model | Adrià Costa
Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:34h
Un intern de la presó Model de Barcelona ha agredit aquest dimecres dos funcionaris després que s'hagués pres de la decisió de traslladar-lo al Centre Penitenciari de Ponent, indret on no volia anar. El reu ha provocat lesions als dos treballadors a la galeria 3, motiu pel qual ha estat tancat en una cel·la d'aïllament a l'espera que el seu cas sigui estudiat per la Comissió Disciplinària.

El trasllat de presos a la presó de Lleida es pot convertir en un costum en els propers mesos atès el tancament de la Model. El centre de Ponent és el que reuneix les millors condicions d'espai de totes les presons catalanes per acollir els interns que deixaran la mítica presó de Barcelona. En aquest sentit, La portaveu d'UGT al Centre Penitenciari de Ponent, Alejandro Gutiérrez, veu "assumible" acollir més presos, en cas que se'n derivessis de la Model, ja que actualment ja estan acollint interns de fora de Lleida.

El 60% dels reclusos de la presó lleidatana són estrangers que no tenen arrelament a Catalunya i molts han estat condemnats fora de Lleida però compleixen la pena a Ponent perquè no tenen la família al país, explica, i "els envien on hi ha lloc".