C's reclama al govern de la Paeria que ofereixi tots els documents també en castellà

La líder del grup municipal, Ángeles Ribes, es reunirà amb la regidora Montse Parra la setmana vinent | La formació rebutja que el Reglament Orgànic Municipal de l'Ajuntament de Lleida faci referència als usos lingüístics

Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:45h
Tres regidors de C's de Lleida
Tres regidors de C's de Lleida | ACN
El grup municipal de C's insisteix que la pàgina web de la Paeria ha de permetre descarregar documents tant en català com en castellà i així ho demanarà la setmana que ve en una nova reunió que mantindran amb l'equip de govern del PSC sobre la revisió del Reglament d'Usos Lingüístics del consistori. Paral·lelament, la portaveu del grup, Ángeles Ribes, també ha rebutjat que el Reglament Orgànic Municipal (ROM) que s'està elaborant i que ha de recollir les normes bàsiques de funcionament de l'Ajuntament faci cap referència a l'ús de les llengües, al contrari del que han demanat conjuntament els grups de CiU, ERC, el Comú i, fins i tot, el PP, en una reunió a principis d'aquesta setmana.

Ribes insisteix que les qüestions lingüístiques han de quedar al marge del ROM perquè aquest és un reglament que ha de ser "perdurable en el temps i vàlid sigui quina sigui la composició ideològica del consistori perquè necessita d'aprovacions amb consensos molt amplis".
La portaveu de C's a la Paeria ha explicat que a la reunió que mantindran la setmana que ve amb la regidora Montse Parra tornaran a posar sobre la taula la necessitat que la Paeria "ofereixi als ciutadans la possibilitat d'obtenir tota la documentació, si la volen en castellà o si la volen en català, que se la puguin descarregar de la pàgina web sense necessitat d'haver-la d'anar a demanar en castellà específicament".

D'altra banda, Ribes ha defensat que el Reglament Orgànic Municipal (ROM) és "una norma tècnica que no ha d'estar subjecte a vaivens ideològics, ni d'un costat ni d'un altre". La portaveu del grup municipal de C's ha recordat que el 2015 la Diputació de Lleida, governada per CiU amb el suport d'ERC, ja va aprovar el seu reglament orgànic on "no hi ha la més mínima referència al reglament d'usos lingüístics ni a la llengua que s'ha d'utilitzar". En canvi, considera que els altres grups de la Paeria ho volen incloure per un tema de "brega política" i de "postureig ideològic" perquè, al seu entendre, "només busquen blindar en el ROM l'ús preferent del català quan no hi ha cap necessitat perquè es pot desenvolupar en un reglament a part".

Ribes també ha lamentat que CiU, ERC, el Comú i el PP també hagin rebutjat l'esborrany del ROM que ja havia elaborat C's i hagin proposat basar-se en un text prototip proposat per l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Un text que, segons Ribes, no existeix segons els han confirmat des de la mateixa ACM.