Domènech aposta perquè ni Iglesias ni Errejón es quedin fora de la nova etapa de Podemos

Xavier Domènech, a la Sala Jaume Magre de Lleida
Xavier Domènech, a la Sala Jaume Magre de Lleida | ACN
Redacció
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 0:28h
El portaveu d'En Comú Podem, Xavier Domènech, aposta perquè ni Pablo Iglesias ni Íñigo Errejón es quedin fora de la nova etapa de Podemos. Ho ha dit a Lleida, preguntat pel futur del partit després del Congrés que tindrà lloc aquest cap de setmana. Domènech ha assegurat que un Podemos fort és un En Comú Podem fort i a l'inrevés i que per aquest motiu confia que el debat intern actual del partit es resolgui positivament.

En resposta a les preguntes sobre si s'imagina un Podemos sense Iglesias o Errejón, el portaveu d'En Comú Podem s'ha limitat a dir que s'imagina un Podemos "amb molta més gent inclús". Domènech ha ofert aquest dijous la conferència 'Reflexions per a una Catalunya en comú', en una Sala Jaume Magre de Lleida plena. Hi ha assistit, entre d'altres, el diputat d'En Comú Podem per Lleida, Jaume Moya.
"Un Podemos fort implica un En Comú Podem i un nou espai polític fort, de la mateixa manera que un projecte polític a Catalunya fort, que sigui capaç de bastir una alternativa, ajuda els nostres germans i germanes de l'Estat", ha assegurat.

Domènech ha dit que "aquest gran projecte col·lectiu ha de poder debatre i decidir quines estratègies cal tirar endavant". Ha afegit, però, que "un cop fet això, s'ha de poder parlar cap a fora i no parlar tant cap en dins".

El portaveu d'En Comú Podem, que ha insistit que la nova etapa es decidirà a Madrid després d'un intens debat, aposta perquè tota la diversitat que representen tant Iglesias com Errejón estigui "tan present en el futur d'aquest projecte col·lectiu com ho ha estat en el passat" i que del que decideixi la gent surti un Podemos "enfortit".

Per altra banda, Domènech ha explicat que a Catalunya estan construint un nou espai polític que es construeix a partir d'experiències diverses. "La construcció d'aquest espai polític és la construcció d'un ideari i d'una proposta de país, precisament per construir una alternativa que necessita aquest país", ha dit.

Finalment, sobre el referèndum a Catalunya, ha assegurat estar obert a totes les propostes. Tot i això, ha puntualitzat, un referèndum ha de tenir un reconeixement internacional, ha d'interpel·lar a la majoria de gent de Catalunya i ha de ser efectiu, si no, ha dit, no és un referèndum.