Sancionen amb tres mesos de suspensió un jugador d'escacs per insultar un àrbitre

L'escaquista, del Club d'Escacs Juneda, li va dir "capullo" al delegat d'un torneig individual que es va celebrar a l'Hospitalet de l'Infant

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:28h
Un jugador d'escacs del Club d'Escacs Juneda ha estat inhabilitat durant tres mesos per la Federació Catalana després d'insultar un àrbitre en una competició en la que participava a títol individual a l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp). Segons explicaLa Mañana, els fets van passar el 27 de novembre quan el noi li va dir "capullo" al delegat del torneig després que es decidís aplaçar mitja hora la novena ronda a causa de la pluja que afectava el municipi. L'afectat assegura el rotatiu, va proferir l'insult en veu alta i després en va deixar constància per escrit.

​Tot i això, el jugador, nascut a Tarragona però amb vincles a Juneda, assegura que aquesta paraula no és un insult atès que és un sinònim de "novell", de manera que considera que la sanció no es pot argumentar en base a la falta de respecte. En aquest sentit, indica que si hagués dit la paraula "capoll" sí que haurien pogut inhabilitar-lo. 

Tot i això, el comitè considera que el to i la intenció del noi era la d'insultar, per la qual cosa l'ha apartat de la lliga durant un trimestre, una decisió que el mateix jugador i el seu club veuen exagerada ja que els fets van passar en un torneig individual.

​En aquest sentit, el Club d'Escacs Juneda va presentar un recurs, si bé el comitè apunta que la legislació vigent no distingeix entre competicions. El jugador no podrà tornar a jugar fins el proper 30 de març.