Lleida i Cervera acolliran el rodatge d'una minisèrie dirigida per Sílvia Munt ambientada a Barcelona

La producció està basada en la novel·la "Vida Privada", de Josep Maria de Sagarra

Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:47h
Imatge de la presentació del rodatge
Imatge de la presentació del rodatge | Paeria
Lleida i Cervera seran els escenaris del rodatge de la minisèrie "Vida Privada", basada en la novel·la homònima de Josep Maria de Sagarra i que dirigirà l'actriu i directora Sílvia Munt. Es tracta d'una coproducció d'Oberon Cinematogràfica i Televisió de Catalunya, amb la participació de l'ICEC del Departament de Cultura, que estarà protagonitzada pels actors Pablo Derqui i Francesc Garrido, tot i que també hi prendran part Àgata Roca, Pep Cruz, Maria Molins o Pedro Casablanc, entre altres.

"Vida Privada", que constarà de dos capítols de 85 minuts cadascun, estarà associada amb Impulsafilm del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya (CECAAC), que s'ha posat en funcionament aquest 2016, amb seu al Magical Media de Lleida, equipament on es farà la postproducció. La minisèrie compta amb un pressupost de prop de dos milions d'euros i la previsió és poder-la emetre per TV3 durant el 2018.
 
La seva directora, Sílvia Munt, ha manifestat la seva satisfacció amb el projecte ja que, d'una banda, es basa en "una de les novel·les més importants de la literatura catalana contemporània", tot destacant que l'obra de Sagarra "és vigent per la complicació i l'ambigüitat de l'ésser humà". Altrament, Munt ha explicat que li fa especial il·lusió obrir una vida directa amb Lleida en diferents vessants, com el rodatge, "per la riquesa d'escenaris i els espais per descobrir", com per la vessant tecnològica.

L'actriu i directora catalana ha assegurat que el guió és "bastant fidel" a la novel·la i que intentarà mantenir "l'esperit de Sagarra". Així mateix, ha donat a conèixer alguns dels membres de l'equip de la minisèrie, com ara la guionista Coral Cruz, qui va ser guionista de "Pa Negre" i del proper projecte d'Agustí Villaronga "Incerta Glòria".

El director de cinema i ficció de TVC, Oriol Sala-Patau ha destacat l'aposta de Televisió de Catalunya pels productes de proximitat i ha reproduït la coneguda frase cinematogràfica dient que esperava que això sigui "l'inici d'una gran amistat", per tal que Lleida pugui esdevenir una pota important per al futur de la indústria. En aquest sentit, el productor d'Oberon Cinematogràfica, Antonio Chavarrías, ha assegurat que "gràcies a Lleida es farà el projecte, amb la qualitat i la dimensió que calia", i que s'obren nous camins, havent establert complicitat amb espais que ha qualificat de meravellosos com ara el Magical Media, on es durà a terme la postproducció de 'Vida Privada'.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha reiterat una vegada més l'aposta de Lleida per la indústria cultural i el sector audiovisual, en els diferents àmbits com ara la creació, la interpretació, la música o la difusió, entre altres. Ros ha remarcat que el Magical Media actua com un espai d'aprenentatge i d'educació i que és un centre que ja ha acollit projectes cinematogràfics com és el cas de la pel·lícula 'Segon Origen' de Carles Porta.

La història de 'Vida Privada' abasta tres anys de la vida dels protagonistes en un període clau de la història del segle XX. Considerada una de les novel·les més representatives de la societat barcelonina de finals dels anys 20 del segle passat, l'obra esdevé un prodigi del "retrat humà" amb el qual Josep Maria de Sagarra aconsegueix construir una representació "crua però fidedigna d'una època de grans canvis determinants per l'aristocràcia catalana".

Argument

Entre el final de la Dictadura de Primo de Rivera i la Segona República es produeix la decadència total dels Lloberola, una família aristòcrata barcelonesa, completament arruïnada per la incapacitat del seu patriarca per adaptar-se als nous temps. El seu primogènit, Frederic, no aconseguirà mantenir el seu estatus, víctima d'aquesta mateixa debilitat heretada, però el seu fill menor, Guillem, lluitarà per tornar a la cúspide costi el que costi i sense cap mena d'escrúpols. La neta del Marqués de Lloberola, Maria Lluïsa, desafiarà l'ordre establert, convertint-se en la primera dona treballadora de la seva estirp.