C's acusa el Govern d'avalar «l'assetjament» als nens de Balaguer que volien més classes en castellà

Carlos Carrizosa assegura que la família va haver de tancar el seu negoci

Redacció
07 de febrer del 2017
Actualitzat el 09 de febrer a les 0:13h
Carlos Carrizosa, portaveu de C's al Parlament
Carlos Carrizosa, portaveu de C's al Parlament | ACN
C's ha denunciat aquest dimarts que el Govern va avalar la "campanya d'assetjament" contra dos nens i la seva família per demanar escolarització en castellà a Balaguer (Noguera) ja que el departament d'Ensenyament no sols no va impedir el "boicot" als menors sinó que hi va donar "suport".

El portaveu de la formació al Parlament, Carlos Carrizosa, ha alertat que l'escola Gaspar de Portolà de Balaguer va cedir les instal·lacions a l'AMPA per organitzar "la campanya contra els nens i la família", amb una recollida de signatures inclosa. Per tot plegat, seguint les indicacions expressades pel Síndic de Greuges, C's ha instat Ensenyament a adoptar els mecanismes necessaris per assegurar la "protecció" de tots els alumnes i a aclarir si algú del centre o l'administració va filtrar als mitjans els noms dels menors.
"El que voldríem és que, en lloc de 'performances', el Govern treballés pels problemes reals dels catalans, per tal que els nens no siguin assetjats", ha expressat Carrizosa. En roda de premsa a la cambra catalana, el portaveu parlamentari ha relatat en què va consistir el "boicot" als menors de Balaguer i els seus pares.

"La família es va veure obligada a tancar el seu negoci pel boicot que va patir. Es va iniciar una recollida de signatures i es va publicar als mitjans els noms dels nens. L'escola va cedir les instal·lacions a l'AMPA per organitzar una campanya en la seva contra", ha descrit. El grup parlamentari també sosté que l'AMPA de l'escola Gaspar de Portolà va promoure fer unes samarretes "perquè la resta la portés i, així, fos fàcil identificar els alumnes que havien demanat educació bilingüe".

C's ha assegurat que el Govern no va garantir la "protecció" dels nens. En la mateixa línia, ha reprovat que "càrrecs públics" participessin en l'"assetjament orquestrat" contra els menors i la família. Entre d'altres, la campanya va consistir a "planejar tàctiques com ara deixar aïllats els nens a l'hora de l'esbarjo", segons al·lega el partit fent-se ressò del testimoni de persones que van assistir a la reunió que va tenir lloc al centre.

Per tot plegat, el principal grup de l'oposició al Parlament ha presentat una proposta de resolució que exigeix el departament d'Ensenyament a prendre mesures que "mantinguin l'escola i el seu entorn fora del conflicte dels adults". En el mateix text, C's també fa referència a un altre cas d'"assetjament" similar a Mataró, i demana a la Generalitat que vetlli per evitar que es repeteixin situacions similars.