Conveni

L'Ajuntament de les Borges no tallarà l'aigua a famílies amb pocs recursos

Creen un fons de solidaritat per ajudar al pagament del deute pendent a aquelles famílies en situació de vulnerabilitat econòmica acreditada pels serveis socials | El consistori ha firmat un conveni amb Sorea

per Redacció, 6 de febrer de 2017 a les 17:35 |
La regidora de Benestar Social firmant el conveni | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de les Borges Blanques i Sorea, empresa prestadora de serveis relacionats amb el cicle integral de l'aigua a les Garrigues, han signat un conveni per tal de possibilitar l'accés de les persones usuàries del servei municipal d'abastament d'aigua en situació econòmica precària als ajuts del fons de solidaritat posat en marxa per la companyia subministradora. Aquest fons de solidaritat estarà dotat amb 4.000 euros -dels quals Sorea n'aportarà 2.000 i el consistori borgenc 2.000 euros més- i anirà adreçat a contribuir a la liquidació total o parcial del deute corresponent a la factura del servei municipal d'aigua de les famílies en situació de precarietat i vulnerabilitat acreditada pels serveis socials municipals.

La regidora de Benestar Social i Família, Esther Vallès, ha explicat que l'objectiu del conveni "és evitar i combatre les situacions de pobresa energètica per evitar que, per dificultats econòmiques, les famílies borgenques es quedin sense un servei tan bàsic i essencial com és l'aigua corrent".
En compliment de la llei 24/2015 del 29 de juliol de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, l'ajuda suposarà una bonificació parcial o total de les factures posteriors al moment de la confirmació del dret d'ajuda, a la vegada que també s'ajornaran les factures pendents de pagament amb la corresponent reobertura del subministrament si la suspensió per impagament s'hagués efectuat.


El conveni, d'un any de durada amb possibilitats de prorrogar-lo, s'ha posat en marxa després de detectar un nombre creixent de llars de la localitat que manifesten dificultats per fer front a les despeses de l'habitatge. "És una actuació per superar les dificultats de pobresa energètica i d'aquesta manera evitar que es duguin a terme talls de subministrament", ha destacat Vallès.

 

Participació