El cost de la recollida de brossa a la Noguera augmentarà fins un 60%

El Consell Comarcal vota a favor del concurs del nou sistema, que preveu canvis en els contenidors i en la freqüència de la recollida | PDECat i PSC avalen el tràmit mentre que ERC es queixa de l'augment del preu i reclama veu per als alcaldes

Una dona reciclant
Una dona reciclant | Adrià Costa
06 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:00h
El cost de la recollida de la brossa als municipis de la comarca de la Noguera augmentarà fins a un 60%. El Consell Comarcal va aprovar el passat dijous el conveni marc amb els ajuntaments per la gestió de residus i l'inici de la tramitació del nou concurs, que canviarà el sistema de recollida.

​El nou model, que s'implementarà en els proper mesos, encarirà el cost de la recollida entre un 20% i un 60% en relació als preus actuals, per bé que aquest nou sistema contempla altres actuacions com el canvi de contenidors (que seran més grans), la seva concentració en illes per fomentar el reciclatge i una menor freqüència de recollida. El nou concurs també preveu la gestió de l'abocador i de dues deixalleries.

​El concurs tira endavant amb els vots del PDECat i del PSC

​La votació va tirar endavant gràcies als vots del PDECat i del PSC, en total 10 (9 més 1) que va encendre els ànims dels consellers d'ERC, que es van queixar de l'augment del cost i del procés de tramitació del concurs. En aquest sentit, els republicans van defensar que les pliques del nou concurs fossin avalades primer i de manera vinculant pel consell d'alcaldes abans que ho fes directament el Consell Comarcal. La proposta dels republicans va ser desestimada per l'executiu comarcal.

​Fonts del PDECat asseguren estar sorpresos amb els membres del partit republicà ja que, segons expliquen, el 13 de novembre del 2015 es va obrir un procés d'estudi en el qual hi formaven part tots els partits per tal de valorar i escollir el sistema de recollida més adequat. És en aquest punt que des del partit demòcrata s'assegura que els representants d'ERC no van mostrar mai cap queixa en relació al nou model de recollida de brossa fins la setmana passada, quan alguns republicans van marxar del consell d'alcaldes com a mostra de desacord amb la proposta de l'equip de govern.