Conveni

Les famílies de Tàrrega amb pocs recursos no pagaran l'aigua

El consistori ha firmat un conveni amb l'empresa Sorea per eximir d'aquest pagament | L'acord preveu un Fons de Solidaritat de 3.000 euros en ajuts a través de bonificacions de factures

per Redacció, 5 de febrer de 2017 a les 23:33 |
Imatge de la signatura del conveni | Aj Tàrrega
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tàrrega i l'empresa Sorea, concessionària del subministrament d'aigua de boca al municipi, han signat un conveni per concedir ajudes econòmiques a famílies en situació de pobresa energètica. Segons informa el consistori, l'acord dóna llum verda a la creació d'un Fons de Solidaritat de 3.000 euros anuals, aportats íntegrament per Sorea. Aquesta dotació econòmica a fons perdut permetrà l'exempció del pagament de factures pel consum d'aigua (incloent les taxes) a les unitats familiars amb greus dificultats per fer front a les despeses de la llar. Els ajuts es materialitzaran en bonificacions totals o parcials de les factures de l'aigua.
Els serveis socials municipals acreditaran prèviament la situació de vulnerabilitat dels beneficiaris dels ajuts així com la quantia que s'atorgarà en cada cas. Els ajuts tindran una vigència de 6 mesos amb possibilitat de pròrroga. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló i el gerent de concessions de Sorea, David Gall, han signat aquesta setmana el conveni acompanyats de la regidora d'Acció Social, Noèlia Soto, àrea que vetllarà pel compliment de la mesura.

Un conveni del 2015 ja evita el tall del subministrament davant casos de vulnerabilitat social


El Fons de Solidaritat de 3.000 euros s'afegirà als ajuts municipals que el consistori ja destina a liquidar deute d'impagaments del rebut de l'aigua en casos severs de pobresa energètica. Altres mesures que ja s'apliquen són l'ajornament o el fraccionament de factures pendents per part dels usuaris. En tots els casos de vulnerabilitat social acreditada, a més, s'eviten els talls de subministrament d'aigua garantint la cobertura d'aquesta necessitat bàsica, segons el protocol que l'Ajuntament de Tàrrega i Sorea ja signaren l'octubre de l'any 2015.

Moció aprovada al Ple contra la pobresa energètica


L'equip de Govern i Sorea impulsen aquesta iniciativa emparant-se en la llei de mesures urgents per combatre i eradicar la pobresa energètica, normativa que contempla convenis amb les empreses subministradores per concedir ajuts a fons perdut o descomptes notables als usuaris més desfavorits. Val a dir que el Ple de la capital de l'Urgell va aprovar el mes passat una moció a favor del compliment de la llei contra la pobresa energètica. La moció també reivindica una tramitació administrativa àgil i flexible per acreditar les situacions de vulnerabilitat de les persones afectades. El text proposa alhora la creació d'un servei d'assessorament sobre eficiència energètica a les llars.

Repartiment d'aliments més eficient


En un altre ordre de coses, també dins l'àrea de serveis socials, l'Ajuntament de Tàrrega i Creu Roja han implementat aquesta setmana un nou sistema de repartiment al banc d'aliments del municipi. Els lots de productes que es lliuren s'adapten ara a les necessitats personalitzades de cadascuna de les famílies usuàries, fent més eficients els recursos i evitant el malbaratament. El Magatzem d'Aliments Solidaris de Tàrrega cobreix cada mes les necessitats alimentàries bàsiques de 80 famílies amb pocs recursos.

 

Participació