Una «gigaurna» precintada, en marxa cap al TSJC

La gigaurna arrossegada per un tot terreny
La gigaurna arrossegada per un tot terreny | @jordicalvis
Isaac Meler
05 de febrer del 2017
Actualitzat a les 20:55h
Una "gigaurna" precintada s'ha posat en marxa aquest dissabte per sumar-se a la mobilització davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) convocada per les entitats sobiranistes per donar suport a l'ex-president de la Generalitat, Artur Mas, l'ex-vicepresidenta Joana Ortega i l'ex-consellera Irene Rigau jutjats pel procés participatiu del 9 de novembre de 2014.

Les entitats convocants, ANC, Òmnium Cultural, AMI i AMC, han anunciat aquest dissabte que el nombre de manifestants inscrits frega les 40.000 persones inscrites i hi ha 157 autocars confirmats que sortiran d'arreu del país. Uns 500 alcaldes i alcaldesses també han confirmat la seva assistència a la concentració a les portes del TSJC el proper dilluns 6 de febrer. 

En una roda de premsa conjunta, han assegurat que confien que finalment la xifra d'assistents serà molt més gran i que la ciutadania farà sentir massivament la seva veu per deixar clar "que dilluns es jutja a tot un país". "Hem de traslladar a l'Estat que aquest judici jutja a més de dos milions de persones i a 900 ajuntaments i que a cada nou atac els catalans ens creixem i fem una pinya més gran", ha destacat el president d'Òmnium, Jordi Cuixart.