Aragó admet que el monestir de Sixena no té la climatització necessària per acollir les pintures del MNAC

Les obres per adaptar l'edifici no s'han enfocat en adaptar l'ambient de la sala capitular

Unes tècniques revisen la llista d'obres
Unes tècniques revisen la llista d'obres | Gobierno de Aragón
Redacció
04 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:33h
La sala capitular del Monestir de Santa Maria de Sixena no compta amb la climatització necessària per acollir les pintures murals del MNAC que reclama el govern d'Aragó en base a la sentència del jutjat d'Osca. Segons apunta el País, les obres que s'han dut a terme a l'església en els darrers mesos, que han costat 252.700 euros, no s'han enfocat a la millora de la climatització i ventilació de la sala que hauria d'exposar els murals, per la qual cosa s'utilitza una maquinària provisional a l'espera que aquest 2017 es liciti el projecte per instal·lar el sistema definitiu.

​L'arquitecte en cap dels Serveis de Conservació i Restauració del Patrimoni d'Aragó, Fernando López Barrena, assegura que no s'ha posat en marxa el sistema provisional ja que, segons indica el rotatiu, "el pollastre encara no està dins del forn", en referència a les pintures i al fred que feia a la sala capitular el passat divendres, quan es va estrenar la col·lecció de les obres entregades per Catalunya.

​En la memòria de les obres del projecte de restauració de l'església, feta per l'empresa Piedra Casbi SL, no s'hi especifica que s'hagi treballat en la climatització de la sala capitular.