La Diputació pretén difondre la marca Lleida a través de la figura de Gaspar de Portolà

L'organisme crearà rutes turístiques vinculades a l'explorador nascut a la Noguera

Redacció
04 de febrer del 2017
Actualitzat el 05 de febrer a les 11:56h
Imatge d'una figura de Gaspar de Portolà
Imatge d'una figura de Gaspar de Portolà | Aj Balaguer
La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, crearà aquest any rutes turístiques vinculades a l'explorador Gaspar de Portolà en el marc de la commemoració del tercer centenari del seu naixement a la localitat d’Os de Balaguer (Noguera). Gaspar de Portolà va ser el primer governador de Califòrnia al segle XVIII (del 1767 al 1770) i fundador de les ciutats de San Diego i Monterrey.

Les rutes es troben actualment en procés d'estructuració en un treball conjunt a càrrec de l'Institut d’Estudis Ilerdencs i del Patronat de Turisme de la Diputació i transcorreran per les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà, el Solsonès, la Val d’Aran i la ciutat de Lleida, relacionades directament amb la figura de l'explorador. També la comarca de la Segarra hi serà present amb motiu del llegat de Pere Fages, fill de Guissona que va ser també governador lleidatà de l'Amèrica hispànica i va substituir Gaspar de Portolà com a governador a la Baixa Califòrnia.
 
Aquesta va ser una de les novetats que es va exposar en una reunió aquest divendres a la Diputació de Lleida amb els tècnics de turisme dels consells comarcals del Pirineu i les Terres de Lleida per tractar del Pla d'Accions 2017 del Patronat de Turisme.

En la seva exposició, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, va anunciar també que el Patronat posarà enguany especial èmfasi en la promoció i la difusió dels diferents recursos turístics de les comarques lleidatanes vinculats a l'àmbit de la sostenibilitat en el marc de la declaració del 2017 com a Any Internacional de Turisme Sostenible per al desenvolupament per les Nacions Unides.

La demarcació lleidatana afronta aquesta commemoració des d'una situació privilegiada pel que fa a l'àmbit de la sostenibilitat. Alegre ha destacat que "als reconeguts actius naturals i paisatgístics de la zona s'afegeix la tasca del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i de molts agents del territori vinculats amb el turisme que treballem per potenciar una gestió sostenible del turisme que beneficiï no només el visitant i el turista sinó també la població i l'economia local".