El promotor de Gran Gardeny vol obrir el centre comercial a Vallrufea el 2018

Assegura que l'espai tindria tres plantes i un aparcament subterrani, però diu que no té lligat encara cap inversor | Aquest dijous s'ha presentat el projecte d'urbanització de la zona

02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:23h
Imatge dels terrenys a Vallrufea
Imatge dels terrenys a Vallrufea | Paeria
Vallrufea podria tenir un centre comercial la tardor de l'any vinent. Aquesta és la voluntat del promotor del projecte Gran Gardeny Shopping Center, un espai d'oci de 25.000 metres, de tres plantes i amb aparcament subterrani que es vol aixecar al costat del Camp Escolar i l'N-II.

El responsable d'explicar el projecte als veïns, propietaris i a la comunitat educativa de la zona dels Instituts, Raúl Chávarri, ha reafirmat aquest dijous la idea de tirar endavant aquest gran centre, si bé ha matisat que encara no hi ha acord amb cap dels dos inversors interessats en el projecte, de manera que "no es poden firmar encara els contractes d'arrendament". Chávarri ha explicat que els treballs de captació d'operadors estan al 70%.

La societat navarresa que vol impulsar el centre d'oci és propietària des de fa uns 15 anys dels terrenys de Vallrufea on es preveu construir aquest gran centre, del qual molts cops se n'ha parlat però sempre ha quedat aturat per la manca d'inversors. Tan és així, que la llicència comercial atorgada per la Generalitat el 2012 s'ha hagut de renovar.

​El que sí ja està sobre el calendari és la urbanització pública de la zona, que es començarà el mes de maig amb l'habilitació de 240 places d'aparcament i la creació del vial Leandre Cristòfol, que connectarà l'avinguda de l'Exèrcit amb el camí de Rufea i el carrer de Ton Sirera a través d'una rotonda.

Aquesta serà la primera fase dels treballs i en la segona s'abordarà la creació de les zones verdes on es preveu la plantació de 500 arbres i un carril bici. La Paeria va aprovar a finals de desembre la urbanització dels espais lliures de Vallrufea. La inversió, d'1,8 milions d'euros, és a càrrec del promotor del centre comercial que es construirà en aquesta zona.

Segons fonts de la Paeria, la reunió ha servit perquè el promotor hagi explicat el calendari previst de les obres, reculli suggeriments de les empreses, veïns i representants dels institut i, alhora, resolgui els seus dubtes, sobretot pel que fa a la mobilitat de la zona.