L'oposició demana a la Paeria un pla de viabilitat pel futur de la Llotja

El PDECat demana un consell extraordinari i ERC exigeix la presentació d'un informe econòmic | La Crida reclama més informació, i sospita d'un "pacte de silenci" entre el govern de Lleida i l'empresa concessionària | Els comuns carreguen contra la manca de previsió

Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:33h
Imatge del consell d'administració
Imatge del consell d'administració | Paeria
La renúncia a la gestió del Palau de Congressos de la Llotja per part de l'empresa concessionària ha obert la caixa dels trons a la Paeria. El grups municipals de l'oposició han carregat les tintes contra l'equip de govern d'Àngel Ros, a qui s'acusa de fer les coses de manera opaca en aquesta qüestió. Les formacions han demanat transparència i un pla de futur per aquest equipament, que ha tingut la meitat dels ingressos dels que s'havien previst, un fet que ha provocat l'abandó de la gestió per part de La Llotja de Lleida SA.

​El PDECat ha exigit la convocatòria extraordinària d'un consell d'administració del CNC i una auditoria, alhora que ha criticat el fet que en l'ordre del dia del consell celebrat aquest dimecres no hi constés el punt de rescissió del contracte. Per Toni Postius, la fugida de la concessionària demostra la caiguda del model de ciutat d'Àngel Ros. En una línia similar s'ha posicionat el grup d'ERC, que demana al govern de la ciutat que presenti un informe econòmic i una pla d'actuació per valorar la viabilitat del Palau de Congressos.

​La Crida per Lleida, per la seva part, considera que hi ha hagut un pacte de silenci entre el consistori i l'empresa concessionària alhora que denuncia que des del 2013 "se sap que la Llotja S.A. és una empresa inviable econòmicament". Segons la formació, la primera auditoria de l’empresa concessionària ja reflectia pèrdues que s’han repetit any rere any.

​Des del Comú s'aposta perquè des d'aquesta gestió pública es treballi per dotar la infraestructura d'una eficiència i una viabilitat econòmica que fins ara no ha tingut. "Som davant un equipament que ha costat més de 50 milions i que ha acumulat pèrdues, com no podia ser d'altra forma atesa l'absoluta manca de previsió que l'equip de govern encapçalat per Àngel Ros ha demostrat", s'assegura des de la formació.

El PP també ha dement un pla de viabilitat, tot i que en el consell han votat a favor que el CNC assumeixi la gestió.