L'Ajuntament de Lleida cedeix a la Fundació Shalom-Ilersis un solar al polígon Els Frares

Els terrenys acolliran el nou centre especial de treball per a persones amb discapacitat que actualment l'entitat té al barri de Pardinyes

L'alcalde de Lleida amb responsables de la fundació
L'alcalde de Lleida amb responsables de la fundació | Paeria
Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:05h
L'Ajuntament de Lleida ha cedit de manera gratuïta a la Fundació Privada Shalom-Ilersis un solar de 13.000 metres quadrats ubicat al polígon industrial Els Frares. Aquest dimarts, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president de l'entitat, Antoni Siurana, i la seva gerent, Teresa Benet, ha visitat els terrenys on la Fundació construirà el nou centre especial de treball per a persones amb discapacitats, que actualment Shalom té a les seves instal·lacions del barri de Pardinyes de la capital del Segrià.

A més de la cessió gratuïta del solar que ha fet la Paeria a aquesta entitat, també s'està treballant en el projecte constructiu de les noves instal·lacions, que va a càrrec dels arquitectes Carme Casals i Carles Sàez, que han previst una construcció de diferents naus que ocuparan un total de 10.000 metres quadrats i que donaran cabuda a totes les necessitats de la Fundació Privada Ilersis.
 
L'alcalde de Lleida ha explicat que la Paeria va aprovar en el Ple municipal del mes d'octubre la cessió gratuïta del solar, que té 13.000 metres quadrats, perquè la Fundació Privada Ilersis pugui traslladar totes les dependències del seu centre ocupacional. Així mateix, Ros ha lloat la tasca que realitza l'entitat, tot agraint als seus responsables i als seus treballadors la seva dedicació, ja que "són l'ànima del bon funcionament d'una entitat que avui continua essent imprescindible per garantir la igualtat de drets, també el del treball, de les persones amb persones amb especials dificultats".

Antoni Siurana ha agraït a la Paeria el suport a la Fundació Privada Shalom-Ilersis perquè "gràcies a aquesta cessió gratuïta el projecte pot començar a caminar". Un projecte, segons ha avançat el president de l'entitat, que "es durà a terme per fases i per al qual caldrà buscar finançament". Per la seva banda, Teresa Benet ha posat de relleu que "primer es preveu traslladar la part de fusteria del centre ocupacional, que és on més espai necessita ara l'entitat per, posteriorment, poder ampliar el centre de dia que es quedarà a les instal·lacions de Pardinyes".