Urbanisme

El Govern aprova l'alteració dels termes municipals de Llobera i de Biosca

L’acord dona resposta a la voluntat d‘ubicar l’àmbit de les masies de Folc i de Miravalls en el terme municipal de Llobera, amb el qual comparteixen una major relació en els àmbits social, econòmic i cultural

per Redacció , Llobera, 31 de gener de 2017 a les 18:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha aprovat un decret pel qual s’aprova l’alteració dels termes municipals de Llobera i de Biosca (Solsonès), com a resposta a la voluntat d’ambdós ajuntaments d’ubicar l’àmbit de les masies de Folc i de Miravalls en el terme municipal de Llobera, amb el qual comparteixen una major relació en els àmbits social, econòmic i cultural, i als efectes de millorar la coherència en la gestió del territori i la prestació dels serveis públics. 

Els ajuntaments de Llobera i de Biosca, mitjançant els acords dels plens de 14 de desembre de 2015 i de 8 d’abril de 2016, respectivament, van aprovar la procedència de l’alteració, mitjançant la modificació del tram de la línia de terme en l’àmbit de les masies de Folc i de Miravalls i la consegüent segregació i agregació del territori.

 
El Govern ha aprovat aquesta alteració de termes, a proposta de la consellera Meritxell Borràs, d’acord amb els informes favorables de la Direcció General d’Administració Local, de la Comissió de Delimitació Territorial i amb el dictamen també favorable de la Comissió Jurídica Assessora. Així mateix, s’ha tingut en compte que hi ha consideracions d’ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que fan necessària o aconsellable l’alteració dels termes i que ambdós ajuntaments hi han adoptat acords favorables.

 
La modificació del límit no suposa cap canvi en la titularitat dels béns, drets, accions, usos públics i aprofitaments, ni tampoc de les obligacions, deutes i càrregues, ni del personal, dels ajuntaments afectats.

 
El Departament de Governació, Administracions Locals i Habitatge efectuarà la fitació dels termes municipals. Cadascun dels ajuntaments afectats lliurarà a l’altre, mitjançant còpia autenticada, els expedients en tràmit que facin referència exclusiva a la zona objecte de l’alteració.

 

Arxivat a:
Municipis, termes, Llobera, Biosca
Participació