La nova edició de Lleida Ocasió comptarà amb 25 expositors i 460 vehicles

La fira disposarà d'una superfície d'exposició de 4.950 metres quadrats, 110 més que en la darrera edició del certamen

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:32h
El certamen s'ha presentat aquest dilluns
El certamen s'ha presentat aquest dilluns | ACN
Fira de Lleida acollirà del 3 al 5 de febrer la 20a edició de la Fira del vehicle d'ocasió Lleida Ocasió, saló que comptarà amb la participació de 25 expositors distribuïts en una superfície d'exposició de 4.950 metres quadrats nets, 110 més que en l'edició del 2016. El saló tindrà lloc als pavellons 3 i 4, que han assolit el 100% d'ocupació, i a la zona exterior del recinte firal. Del total d'expositors, el 36% són de Lleida ciutat i el 64% de la resta de la demarcació lleidatana. Durant la presentació del certamen, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que els visitants podran trobar a la venda uns 460 vehicles (un 3% més que en la darrera edició) de primeres marques i de totes les games i preus. L'organització preveu l'assistència d'uns 15.000 visitants i el tancament d'unes 150 vendes en el marc de Lleida Ocasió, xifres similars a les de l'any passat.
Durant la presentació de la 20 edició del certamen, Ros ha destacat que Lleida Ocasió "és una bona fira per facilitar la renovació del parc automobilístic i per incrementar l'activitat econòmica vinculada amb la venda i el manteniment dels vehicles". El president de la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida, Joan Simó, ha incidit en la consolidació de la fira, que porta ja 20 edicions, i ha apuntat que després de la "precària" situació econòmica dels darrers anys enguany s'espera un augment de vendes i de visitants.

El representant de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha assenyalat que el mercat del vehicle d'ocasió cada vegada pren més protagonisme gràcies al fet que "s'ha guanyat la confiança dels consumidors", mentre el director dels serveis territorials d'Empresa i Coneixement a Lleida, Octavi Miarnau, ha desitjat que la fira augmenti tant el nombre de visitant com de vendes.

El president de l'Associació Provincial d'Empreses d'Automoció de Lleida, Xavier Freixes, ha defensat Lleida Ocasió com "un bon impuls econòmic per al sector" i "una gran oportunitat de trobar una àmplia oferta de vehicles de primeres marques de la mà de grans professionals, uns turismes perfectament revisats i amb garantia i a uns preus per a totes les butxaques i pressupostos".

Lleida Ocasió, que serà inaugurat per l'alcalde Àngel Ros, aplegarà una àmplia exposició de turismes, vehicles industrials, vehicles tot terreny, autocaravanes, a més d'equipaments per a vehicles. Tots els vehicles exposats són d'ocasió i quilòmetre zero, presenten garantia i es poden trobar a uns preus per a totes les butxaques i pressupostos i, a més, amb facilitats de finançament. El saló, amb entrada gratuïta, estarà obert de les 10 h a les 14 h i de els 16 h a les 20 h.

Més de 22.000 vehicles d'ocasió venuts a la demarcació de Lleida el 2016

Xavier Freixes ha donat també xifres sobre el sector i ha explicat que l'any 2016 la demarcació de Lleida va registrar 22.059 vendes de vehicles d'ocasió, un 11% més que l'any anterior, fet que ha atribuït a les necessitats de mobilitat especials del territori lleidatà –per la seva extensió–, pel tipus d'activitat econòmica i per la sortida de la crisi. Així mateix, ha remarcat que Lleida té una ràtio de vendes de cotxes de segona mà respecte a cotxes nous (2,6 usats per cada 1 de nou) molt superior al de Catalunya (2,1 usats per 1 de nou) i al de la resta de l’Estat (1,7 usats per 1 de nou).

Quant als vehicles nous, el 2016 es van registrar a la demarcació lleidatana 8.227 matriculacions, un 8,3% més que l'any anterior. Del total de turismes, gairebé la meitat es van destinar al lloguer o a ampliar o renovar la flota de vehicles de les empreses, mentre que els particulars van adquirir el 6,8% del cotxes. A més, el 56% dels vehicles nous van ser dièsel; el 41%, de benzina, i el 3%, híbrids i elèctrics.