Obren un expedient a l'amic que va deixar l'arma a l'assassí confés dels agents rurals

La Guàrdia Civil l'investiga per una infracció greu per negligència en no custodiar bé l'escopeta

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:05h
La Guàrdia Civil ha obert un expedient per infracció greu a l'amic del caçador que va matar dos agents rurals en un vedat de caça a Aspa. Es creu que el noi va cometre una negligència en la custòdia d'armes ja que setmanes abans del succés li havia deixat l'escopeta a Ismael Rodríguez, que la va utilitzar per disparar els agents.

L'amic del caçador, que ja ha prestat declaració policial, s'enfronta a una sanció que podria suposar la revocació de la llicència d'armes, ja que la seva escopeta va ser utilitzada per una persona que no tenia el permís en regla, una infracció que es considera greu.  

El detingut pel doble crim d'Aspa, Ismael Rodríguez, va transferir tres escopetes a aquest amic el passat mes de novembre, quan li va caducar la llicència d'armes tipus I, de caça menor. El magistrat creu que l'assassí confés va posar les armes, entre les quals la que va utilitzar per matar els dos agents rurals, en nom del seu amic per no haver d'entregar-les a la Guàrdia Civil, una obligació quan expiren les llicències.

Per poder cedir una arma entre caçadors, per un període màxim de 15 dies, s'ha de signar un document intern, que serveix com a autorització, en el qual ha de constar la data i la signatura de tots dos, i l'amo ha de comprovar que el destinatari disposa de la llicència necessària.