La plataforma «Prou Morts» denuncia el poc interès del govern espanyol en alliberar l'AP-2

Unes 200 persones han tallat l'N-240 a Juneda, per quarta vegada en tres mesos i ho seguiran fent fins que no es millori la mobilitat a la via

Redacció
29 de gener del 2017
Actualitzat a les 14:11h
Imatge de la concentració d'aquest diumenge
Imatge de la concentració d'aquest diumenge | ACN
La plataforma 'Prou Morts' ha tornat a tallar aquest diumenge al migdia la N-240, a Juneda, per reclamar millores en la mobilitat i seguretat en el tram que transcorre entre Lleida i Montblanc, amb una l'alta sinistralitat. L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, reconeix que serà "difícil" que les obres pel desdoblament de la N-240 s'iniciïn aquest 2017 perquè encara estan a l'espera que es tanqui el projecte i ho puguin valorar i també veu "complicat" l'alliberament del peatge de l'AP-2 enguany a causa del poc interès polític per part del PP i del PSOE, ha denunciat.

La plataforma insistirà aquesta setmana en reclamar una reunió urgent amb Foment i anuncien que seguiran tallant el trànsit almenys un cop al mes fins que no tinguin per escrit compromisos per donar solucions a l'alta sinistralitat de la via. Des del 2009, en aquest tram de la N-240 s'han registrat 28 morts en accident de trànsit. La via suporta el pas de 12.000 vehicles diaris de mitjana, dels quals gairebé un 30% són camions.

Unes 200 persones han barrat el pas als vehicles durant mitja hora al quilòmetre 74 de la N-240, a l'atura de Juneda, a l'enllaç amb la carretera LV-2001, que connecta amb Mollerussa. És el quart tall en tres mesos i ho seguiran fent fins que no obtinguin un compromís en ferm per part del Ministeri de Foment, titular de la via, per desdoblar la via i alliberar el peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc.

El primer tall es va dur a terme el 23 d'octubre al quilòmetre 83, on va perdre la vida una jove veïna de les Borges, dies abans. Hi van assistir més de 300 persones, entre elles, veïns dels municipis afectats per aquesta via, amics i familiars de la jove, que també han estat presents en aquest quart tall. El segon es va fer a l'altura de la rotonda de Masia Salat, al quilòmetre 71 el 20 de novembre i el tercer el 19 de desembre a l'altura de la Cooperativa de Juneda.

L'alcalde de Juneda, Antoni Villas, ha exclamat que no volen més víctimes i ha assegurat que seguiran tallant la carretera "fins quan calgui". La solució per millorar la mobilitat a la N-240, ha dit, l'ha de donar l'Estat i per això reclama solucions i explicacions al govern espanyol.

La proposta de dur a terme talls a la carretera va sorgir arran de la reunió de la plataforma 'Prou Morts a la N-240' que es va celebrar d'urgència el passat mes d’octubre, i va ser acordat pels 15 municipis assistents: l'Albi, Arbeca, les Borges Blanques, Castelldans, Cervià, la Floresta, Juneda, la Pobla de Cérvoles, Puiggròs, Vilosell, Vinaixa, Lleida, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida i Torregrossa, a més de la Cambra de Comerç de Lleida, que reclamen al Ministeri la duplicació de la carretera, tal com es va comprometre l'estiu passat. Les darreres convocatòries també s'han obert als representants de la Fulleda, Tarrés, l'Espluga Calba, els Omellons i el Cogul.