Mor Josep Maria Camps i Balagué, president del Col·legi d'Infermeres de Lleida

Per malaltia, després d'una vida vinculada a la professió i a la representació del col·lectiu | Havia estat alcalde Cervià de les Garrigues

Redacció
28 de gener del 2017
Actualitzat a les 21:10h
Josep Maria Camps
Josep Maria Camps | ACN
Josep Maria Camps i Balagué, president del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida (COILL), ha mort aquest dissabte 28 de gener a causa d'una malaltia, a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, acompanyat per la seva família. Camps, de 61 anys, era nascut a Térmens (Noguera) i havia desenvolupat la seva carrera professional com a infermer d'Atenció Primària en diferents localitats com ara l'Àrea Bàsica de Salut de les Borges Blanques o el poble de Cervià de les Garrigues, on residia des de feia més de 35 anys.

Josep Maria Camps era secretari del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya i, també, va ser alcalde de Cervià de les Garrigues del 1999 al 2003 i del 2007 al 2011. La vetlla tindrà lloc demà diumenge 29 de gener, a la Sala de Vetlla de Cervià de les Garrigues i el funeral serà dilluns dia 30 de gener, al matí, a la mateixa població.
Durant els més de 25 anys que Camps va estar vinculat al COILL –primer com a membre de la Junta Directiva i, en els darrers, anys com a president– la Infermeria lleidatana es va adaptar a la nova situació competencial derivada de l'evolució dels estudis d'Assistent Tècnic Sanitari (ATS) als de Diplomat Universitari en Infermeria (DUI) i, posteriorment, al Grau Universitari en Infermeria. En els darrers anys, el COILL va acompanyar les professionals lleidatanes en la convalidació d'aquests canvis curriculars, va incrementar la formació continuada i es va dotar l'entitat amb una seu institucional en propietat.