El director de la Policia no vol «interferir» sobre la seguretat dels Agents Rurals

Albert Batlle diu que ja han rebut el requeriment de Síndic de Greuges on demana informació sobre el protocol d'actuació entre ambdós cossos

Redacció
27 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:34h
Primer pla del director general de la Policia, Albert Batlle
Primer pla del director general de la Policia, Albert Batlle | ACN
El director general de la Policia, Albert Batlle, ha assenyalat que prefereix no "interferir" en el debat que s'està donant en el si del Cos d'Agents Rurals i el Departament d'Agricultura sobre la seguretat dels seus membres arran dels crims d'Aspa (Segrià) de dissabte passat, on van morir dos agents a mans d'un caçador quan es disposaven a fer-li un control. Això no obstant, Batlle ha assegurat que si se'ls demana assessorament "estarem encantats de col·laborar".

Ara però, ha remarcat que cal esperar en quins termes el Departament d'Agricultura i els Agents Rurals demanen aquest tipus de suport als Mossos d'Esquadra, ja sigui en concepte de formació o qualsevol altre. D'alta banda, Batlle ha dit que el conseller d'Interior, Jordi Jané, ja ha rebut el requeriment de Síndic de Greuges sobre el protocol d'actuació entre els dos cossos i que el respondran en el termini establert per fer-ho.

Batlle ha volgut deixar clar que el reglament sobre la seguretat dels Agents Rurals l'ha de determinar el Departament d'Agricultura i el propi cos, que "ja és armat i ara s'ha de determinar quin tipus d'armes portaran". Això no obstant, ha indicat que hi pot haver assessorament dels Mossos en aquest sentit, tot i que encara "no ens ho hem plantejat"