Delictes

Els delictes a Alcarràs van baixar un 14% durant el 2016

S'atribueix a la "professionalització" de la Policia Local, la col·laboració amb Mossos i a la utilització de mitjans com càmeres de vigilància

per Redacció , 27 de gener de 2017 a les 12:00 |
El sergent de la Guàrdia Urbana, mirant una càmera | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els delictes registrats a Alcarràs (Segrià) durant el 2016 han davallat un 14,3% en relació al 2015. La tendència des del 2011 també és una baixada continuada que acumula un 27%. Per una part, els delictes contra el patrimoni s'han reduït un 12,79%, segons dades de la Policia Local. L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, atribueix aquesta tendència a la baixa a la tasca que durant els darrers anys s'ha portat a terme des del govern municipal i des de la Policia Local. La professionalització del cos, amb la incorporació de policies formats enlloc de vigilants, la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, i la utilització de mitjans com càmeres de vigilància. Així mateix, al col·laboració ciutadana i una major conscienciació en protegir les propietats també són alguns dels factors que han contribuït a aquest descens.
Un dels aspectes més positius segons l'equip de govern d'Alcarràs, ha estat la posada en marxa de l'Agent de Proximitat, un servei molt útil en un municipi amb 56 nacionalitats i on la ''mediació'' i col·laboració amb els serveis socials és continua. La tasca d'aquest agent, pel que fa a la mediació, conscienciació i prevenció fa que moltes situacions puguin resoldre's satisfactòriament.

La memòria també recull les denúncies interposades en matèria de civisme i convivència. Durant el 2016 se n'han interposat 102,27 més que el 2015. Entre la tipologia de sanció que més ha augmentat hi ha l'incompliment de l'ordenança en matèria de gossos de raça perillosa i també el fet que aquests no estiguin censats.

 

Participació