El jutge tanca la porta al projecte de la pedrera d'Algerri

Ha anul·lat la licitació i l'adjudicació del contracte d'arrendament dels terrenys de la Tossa

Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:05h
Imatge dels terrenys de la Tossa, a Algerri
Imatge dels terrenys de la Tossa, a Algerri | Ecologisme al dia
El jutge del contenciós administratiu de Lleida ha declarat la nul·litat de ple dret dela licitació i l'arrendament dels terrenys per fer la pedrera a l'espai natural de la Tossa, a Algerri. El concurs per a l'explotació d'aquesta zona s'havia firmat l'any 2010 entre el consistori l'empresa Benito Arnó e Hijos. D'aquesta manera es posa punt i final al projecte de la pedrera, que ha generat en els darrers anys un moviment contrari que va resultar en la creació d'una plataforma.

El col·lectiu s'ha oposat al pla i va denunciar que el consistori va impulsar un tràmit d'urgència irregular i que en aquesta contractació no hi va haver interés públic, sinó privat i econòmic. De fet, la plataforma va denunciar que l'entesa entre l'ajuntament i l'empresa era per saldar un deute que la firma tenia contret amb el consistori i que seria pagat amb els ingressos que generaria la pedrera.

​El Govern ja va desestimar el 2013 l'autorització d'aquesta activitat d'explotació degut a l'existència del consorci entre la Generalitat i el consistori que tenia per objectiu la protecció d'aquest espai natural.