L'associació professional d'Agents Rurals contempla denunciar el Govern pels crims d'Aspa

El president del col·lectiu, Francesc Coll, assegura que porten anys sentint-se oblidats i menystinguts

Imatge del lloc dels fets
Imatge del lloc dels fets | ACN
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:10h
L'Associació professional d'Agents Rurals estudia denunciar el Govern de la Generalitat per la mort dels dos agents el passat dissabte a mans d'un caçador. En declaracions a Catalunya Ràdio, el president de l'entitat, Francesc Coll, ha assegurat que s'estan contemplant mesures contra l'executiu català pels dos assassinats i també pels anys que porta el cos sense les mesures de seguretat necessàries. En aquest sentit, Coll ha indicat que el col·lectiu s'ha sentit oblidat i menystingut pels diversos responsables que han ocupat les conselleries responsables dels agents rurals.

El Govern augmentarà la seguretat dels agents

En aquest sentit, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, va anunciar dimarts que enviarà una instrucció a tot el Cos d'Agents Rurals que "concretarà i clarificarà" com s'han de fer els diferents serveis amb la finalitat de garantir la seva seguretat en els controls de caça previstos per a aquest dijous.

Ho ha dit després d'una reunió amb representants d'UGT, CCOO, Catac, Csif, l'Associació Professional d'Agents Rurals de Catalunya (Aparc), la directora general de Forests, Montserrat Barniol, i el secretari general d'Agricultura, David Mascort, convocada després del doble assassinat.