Millo recrimina al Govern no haver regulat l'ús d'armes d'agents rurals en 14 anys

Lamenta que la Generalitat "ha estat incomplint sistemàticament i reiteradament" el seu deure

Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:47h
Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya
Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya | ACN
El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha criticat aquest dimecres que el Govern català no hagi aprovat un reglament per regular l'ús d'armes al cos d'Agents Rurals malgrat que així es preveia en la llei de creació del cos el 2003. En declaracions als periodistes després participar en un acte a Foment del Treball, ha lamentat que la Generalitat "ha estat incomplint sistemàticament i reiteradament" el seu deure de dotar aquests agents d'armes en els casos que ho requereixin, arran de la polèmica per l'homicidi de dos agents quan van requerir el permís d'armes a un caçador a Aspa (Segrià).

A més, considera desafortunat que el conseller d'Interior, Jordi Jané, reclamés revisar les competències que la Guàrdia Civil exerceix sobre els permisos d'armes, "atribuint-los de manera intencionada alguna responsabilitat" en el cas.

Segons Millo, el conseller demostra "desconeixement" sobre els protocols de concessió d'aquests permisos, perquè dos aspectes claus depenen de la Generalitat: L'homologació dels centres mèdics que fan els informes preceptius per donar les llicències i la concessió de la llicència de caça. El delegat ha defensat que les funcions de la Guàrdia Civil en la concessió de permisos i el seu control és absolutament impecable, i, quan s'ha referit a Jané, ha afegit que "tothom pot tenir un mal dia".