El jutge investiga si l'assassí confés dels agents rurals va recarregar l'arma per rematar-los

El caçador podria enfrontar-se a 57 anys de presó per dos delictes d'assassinat

L'assassí confés, al lloc del crim
L'assassí confés, al lloc del crim | ACN
Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:17h
L'assassí confés dels dos agents rurals a Aspa es podria enfrontar a 57 anys de presó pels fets del passat dissabte al vedat de caça. Segons l'article 139 del Codi Penal, el delicte d'assassinat contempla penes d'entre 15 i 25 anys depenent de la gravetat del succés. En el seu auto, el jutge remarca la gravetat del succés, per la qual cosa Ismael Rodríguez hauria de fer front a la major pena pels dos delictes d'assassinat. No obstant, serà la fiscalia la que decidirà els delictes que se li imputen al caçador de Vacarisses, que aquest dimarts ha declarat davant del jutge i ha tornat al lloc del crim per fer la reconstrucció.

L'home podria ser imputat per assassinat o per homicidi. En aquest darrer cas, la pena es rebaixa de 10 a 15 anys. A aquests anys (a l'espera de si se li imputa homicidi o assassinat) se li podria sumar els tres anys per cada un dels dos delictes d'atemptat i un per la llicència il·lícita d'armes. En total, 57 anys.

​Segons la investigació, i d'acord amb l'informe forense, el caçador va engegar quatre trets als dos agents rurals, encara que es creu que no ho va fer de forma seguida, sinó que primer els va disparar dos cops i, posteriorment, els va rematar quan estaven malferits. Un dels agents va intentar fugir del lloc dels fets quan va veure que el seu company era tirotejat, però Rodríguez va apuntar contra ell i també el va ferir. Acte seguit, els va tornar a disparar.

​Tot i que va dir que no recordava res dels fets, l'assassí confés ha assegurat davant del jutge que va disparar a una distància de 15 metres, però els resultats de les proves forenses revelen que, atès la gravetat de les ferides, aquesta distància seria menor.