Pablo Hasel declara a l'Audiència Nacional per un vídeo sobre el rei Joan Carles

La causa s'acumula a la que ja té oberta per uns tuits sobre la Casa Reial i la Guàrdia Civil

Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:22h
El raper Pablo Hasel
El raper Pablo Hasel | @PabloHasel
El raper de Lleida Pablo Hasel ha declarat aquest dilluns davant el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata fruit d'una denúncia de la Fiscalia per un suposat delicte d'injúries a la Corona al vídeo que va penjar a youtube amb el títol "Juan Carlos de Bobón". El magistrat l'ha deixat en llibertat sense mesures cautelars.

Entre altres, el vídeo pel que el persegueix la Fiscalia recull una entrevista al rei Joan Carles on assegurava que el general Franco és "un exemple vivent al servei d'Espanya" i assegura que els membres de la Família Reial han dilapidat "milions". També acusa el pare del rei de ser "un borratxo" i un "canalla".
Segons fonts de l'Audiència Nacional, la causa pel vídeo dedicat a Juan Carlos de Borbón s'acumula a la que el raper ja té oberta a l'Audiència Nacional –i per la que ja va declarar- pel contingut de 15 twits on, entre altres, acusava els "paràsits dels Borbons" de fer "trapis amb els de les decapitacions a homosexuals", i també acusava la Guàrdia Civil de "torturar i disparar a emigrants". Hasel ja va ser condemnat l'any 2014 per enaltiment del terrorisme a través de cançons que segons l'Audiència Nacional elogiaven ETA, els Grapo, Terra Lliure i Al Qaeda.