La Guàrdia Civil denuncia dos tallers mecànics il·legals a Lleida

Els dos establiments no disposaven de les llicències per al desenvolupament de l’activitat ni per a la gestió de residus

Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:32h
Imatge d'un dels tallers il·legals
Imatge d'un dels tallers il·legals | Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil va localitzar dimecres passat dos tallers mecànics il·legals situats al terme municipal de Lleida, concretament a la partida Els Canals, després d’investigacions iniciades a finals de l’any passat. La Guàrdia Civil ha denunciat els establiments davant l’Ajuntament de la capital del Segrià perquè no disposen de les llicències per al desenvolupament de l’activitat així com per a la producció i gestió de residus.

Un dels tallers es dedicava a la reparació mecànica de vehicles i els agents hi van trobar quatre turismes en reparació a més de diverses bateries i envasos que contenien olis usats. La instal·lació disposava de nombrosa quantitat d'eines i maquinària, pròpia d’aquests establiments, entre elles un elevador de vehicles i una màquina per al pintat de peces d'automòbil. Aquest taller no disposava de les autoritzacions necessàries per desenvolupar l'activitat, així com per a la producció i gestió de residus.

El segon taller es dedicava a la reparació de xapa i pintura. Els agents hi van trobar altres quatre vehicles en diferents fases de reparació. La instal·lació comptava, entre altres, amb una cabina per al pintat de vehicles.

Aquest últim establiment estava regentat per dues persones de nacionalitat marroquina, que es trobaven en situació irregular a Espanya, per la qual cosa es van posar els fets en coneixement de la policia espanyola. Aquest taller tampoc disposava de l’autorització per al desenvolupament de l'activitat, així com per a la producció i gestió de residus.

La Guàrdia Civil apunta que els establiments de reparació irregulars suposen un greu perjudici per a tota la societat perquè posen en risc tant la seguretat vial com la seguretat mediambiental. També cal destacar que aquests centres constitueixen un camp de cultiu propici per al frau fiscal i per a l'incompliment de la normativa reguladora de la Seguretat Social i de la dels treballadors, a més de suposar una competència deslleial per a les empreses que compleixen tots els requisits legals i vigents.

Durant el 2016, la Guàrdia Civil apunta que han realitzat un total de 69 inspeccions a tallers mecànics i ha efectuat un total de 112 denúncies per infraccions administratives. Així mateix, durant l’any passat es van localitzar un 25 tallers il·legals a la demarcació de Lleida.