La Generalitat demana que els Mossos tinguin competències en armes i explosius

El conseller d'Interior ho ha dit arran de l'homicidi de dos agents rurals a Aspa a mans d'un caçador

Jordi Jané, conseller d'Interior
Jordi Jané, conseller d'Interior | Isaac Meler
Redacció
22 de gener del 2017
Actualitzat el 23 de gener a les 0:01h
El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha reclamat aquest diumenge que els Mossos d'Esquadra tinguin competències integrals que incloguin la tinença d'armes i explosius, que actualment corresponen a la Guàrdia Civil. Jané ha fet aquesta demanda arran de l'homicidi de dos agents rurals a Aspa (Segrià) a mans d'un caçador.

En declaracions a RAC1, el conseller ha dit que la Guàrdia Civil "ha de fer la seva feina que passa per comprovar que les persones amb llicència d'armes la puguin tenir". Amb tot, ha admès la dificultat de prevenir un fet violent. "Hem de tenir uns protocols capaços de detectar que estem davant de persones que actuen amb violència, que tenen inestabilitat i que, per tant, no poden tenir la responsabilitat de tenir una arma", ha reflexionat en veu alta Jané.
 
Per la seva banda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha assegurat, també en declaracions a RAC1, que no contempla que el cos d'agents rurals hagi d'anar armat per evitar casos com el d'Aspa.

Demà està previst que passi a disposició judicial l'home de 28 anys que va disparar contra els dos agents rurals. Es tracta de la primera mort violenta que ha patit el cos dels agents rurals des de la seva creació, ara fa poc més de 30 anys.